recept,  voeding

Recept voor het lekkerste bananenbrood

Bananenbrood. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee. De ene keer is-ie super goed gelukt en is de smaak perfect, de volgende keer lijkt het nergens op en wil het deeg maar niet gaar worden. Van de week is het mij gelukt om een smaakvol bananenbrood te maken. Een waar ik oprecht trots op ben. Tijd om het recept te delen.

Ingrediënten 

  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram havermeel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • scheutje amandelmelk
  • snufje kaneel
  • handvol ongezouten noten
  • handvol cranberries
  • 1 TL kokosrasp
  • 1 TL backing soda

Bereiding:

  • verwarm de over voor op 200 graden
  • meng alle ingrediënten in een keukenmachine, even mixen en klaar is je beslag
  • vet een cake-vorm in of kies voor bakpapier
  • schenk je beslag in je cakevorm
  • zet de kookwekker op 1 uur

Gebruik een satéprikker om te controleren of je beslag goed is. Als het stokje droog en schoon is, is je brood helemaal gaar. Als de bovenkant te hard gaat, vouw dan het bakpapier over het beslag.

Tip!

Let wel: laat je brood afkoelen, snij in plakken en (als je hem niet in 1 x gaat eten…) vries de plakken in. Anders schimmelt je brood al in een paar dagen en dat is zonde!

Eet smakelijk! 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial