recept

Recept: hartverwarmende Thaise pompoensoep

Ik ben dol op soep. Een goedgevulde soep is een prima maaltijd voor de lunch met bijvoorbeeld een volkoren boterham met hummus. Een soep zit boordevol vitamines en geeft een verwarmend gevoel. Tijd voor mijn favoriet. Ik hou van een beetje pit in mijn eten. Daarom maak ik deze Thaise soep altijd iets pittiger. Als pittig niet jouw voorkeur heeft, gebruik dan minder peper.

Ingrediƫnten (goed voor een flinke pan soep)

  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 liter groenteboullion
  • 250 gram rode linzen (gedroogd)
  • 1 flespompoen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper (gebruik minder als je niet van pittig houdt)
  • 2 cm gember (gebruik minder als je niet van pittig houdt)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • gedroogde koriander
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Snij de ui, gember en peper in kleine stukjes. Pers de knoflook en laat dit geheel even liggen.
  • Schil de lespompoen, snij in stukjes en ontdoe van de pitten.
  • Fruit de ui, knoflook, gember en eventueel de rode peper in een de olijfolie op laag tot midden vuur.
  • Zodra de ui glazig is geworden mag de pompoen erbij.
  • Laat dit geheel op laag / midden 5 minuten staan en roer af en toe.
  • Voeg vervolgens de groenteboullion, de kokosmelk, de linzen en de citroengras toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat minstens 15 minuten zachtjes koken.
  • De linzen kunnen veel water opzuigen, als het geheel dus te dik wordt giet er een beetje water bij.
  • Laat dit 15 minuten koken en prik in de pompoen met een vork om te controleren of het goed is. Zodra de pompoen zacht is, is-hij gaar.
  • Haal de citroengras uit de soep.
  • Zet het vuur uit.
  • Gebruik een staafmixer om de soep tot 1 geheel te maken.
  • Serveer in diepe borden met een wat koriander.

Eet smakelijk!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial