recept

Recept: overheerlijk bananenbrood

Afgelopen week had ik mijn een eigen bananenbrood gemaakt en uitgedeeld. De reacties waren zo overweldigend dat ik besloot om het recept te delen. Ik heb al een bananenbrood-recept op mijn site staan. Maar deze was nog beter en wilde ik jullie niet onthouden. 

Ingrediënten:

  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram havermout
  • 4 rijpe bananen (met van die spikkels)
  • 4 eieren
  • 200 gram dadels zonder pit
  • 100 ml ongezoete plantaardige melk (amandelmelk of havermout is geschikt)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 3 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de boekweitmeel en de havermout in een kom
  • Meng de kaneel en het zout er door heen
  • Mix de rijpe bananen (hoe rijper hoe lekkerder en smeuïger je brood) en de eieren door elkaar
  • Gebruik een krachtige blender om de dadels, de plantaardige melk en de vanille tot 1 glad geheel te maken. 
  • Meng het meelmengel, de bananen en het dadelmengsel door elkaar. Gebruik hier een grote kom voor.
  • Voeg de blauwe bessen toe en de baking soda. 
  • Schep alles in een cakevorm, gebruik hierbij bakpapier of vet de vorm goed in met kokosolie. 
  • Zet minstens 45 minuten in de oven.
  • Na 45 minuten controleer je het brood of het gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Als het beslag gaar is, blijft er niets aan de prikker plakken. 
  • Haal het brood uit de cakevorm en laat afkoelen op een rooster. Zo voorkom je dat de onderkant zacht wordt. 
  • Laat het goed afkoelen, snij vervolgens in plakken en bewaar in de vriezer. 

Variatips:

  • Gooi een handje ongezouten en ongebrande noten door het beslag
  • Vervang de blauwe bessen voor frambozen
  • Meng 2 eetlepels koksrasp door het mengels
  • Ook heerlijk om stukjes pure chocolade door het beslag te mengen. 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial